sirov sojin lecitin

OSNOVNA SVOJSTVA

SIROVI SOJIN LECITIN je proizvod koji se dobija prilikom prerade sojinog zrna u proteinske proizvode i sirovo degumirano ulje. Izdvaja se iz ulja centrifugiranjem. To je viskozna masa, ćilibarno braon boje, specifičnog mirisa i ukusa.
SIROVI SOJIN LECITIN je prirodna smeša fosfolipida i ulja, sa izrazitim površinskim aktivnim dejstvom, zahvaljujući kombinaciji lipofilnog i hidrofilnog karaktera u molekulu fosfolipida. Kao takav, SIROVI SOJIN LECITIN je odličan emulgator, sredstvo za dispergovanje čvrstih čestica, stabilizator pene, sredstvo kvašenja i opuštanja, kao sredstvo za kontrolu kristalizacije. Ima izrazita dijetetska i terapeutska svojstva i preporučuje sa kao dodatak ishrani.
SIROVI SOJIN LECITIN sadrži minimalno 65% fosfolipida (lecitina).

PRIMENA PROIZVODA

Konditorska industrija

SIROVI SOJIN LECITIN se koristi u proizvodnji raznih vrsta čokolada, čokoladnih proizvoda i preliva, i kakao namaza. Dodaje se u količni do 1%, računato na ostale sastojke. Pored povoljnog uticaja na tehnološka svojstva proizvoda, sojin lecitin ima i dijetetski efekat.

Dijetetika i farmaceutika

Ovaj proizvod je sa izrazitim dijetetskim i terapeutskim svojstvima. Štiteći i kardiovaskularni i nervni sistem utiče na vitalnost organizma i terapiju već nastalih patofizičkih stanja. Zbog toga se koristi za izradu dijetetskih i farmaceutskih preparata, za dopunsku ishranu sportista i rekreativaca, kao i za izradu kardiotonika, neurotonika i drugih proizvoda.

Pekarska industrija

SIROVI SOJIN LECITIN se koristi kao emulgator u izradi svih vrsta hleba i peciva, a posebno onih kod kojih se koriste masti. Preporučuje se dodavanje u količini 0,3 do 0,5%, računato na količinu pšeničnog brašna. sojin lecitin, pored povoljnog uticaja na tehnološka svojstva proizvoda ima i izrazit dijetetski efekat.