sopro-peab

Punomasno enzimski aktivno sojino brašno

OSNOVNA SVOJSTVA

SOPRO-PEAB je proizvod dobijen procesom prerade sojinog zrna sa višim sadržajem proteina. U ovom proizvodu ostao je nenarušen prirodni odnos proteina sa visokim stepenom disperzibilnosti sojinog ulja, lecitina, minerala i vitamina rastvorljivih u mastima. SOPRO-PEAB je značajan zbog visoke hranljive i biološke vrednosti i svojih funkcionalnih osobina u procesu izrade finalnih proizvoda. Odlično je sredstvo za beljenje brašna, zahvaljujući prisustvu enzima lipoksigenaze. Zbog inaktiviranja antinutritivnih faktora koje sadrži sojino zrno, potrebna je naknadna termička obrada proizvoda u koji se unosi SOPRO-PEAB.

PRIMENA PROIZVODA

Pekarska industrija

U ovom proizvodu nije narušen prirodni odnos proteina sa visokim stepenom disperzibilnosti sojinog ulja, lecitina, minerala i vitamina rastvorljivih u mastima. Punomasno enzimski aktivno sojino brašno je korisno zbog svoje visoke hranljive i biološke vrednosti i funkcionalnih osobina. U pekarstvu se preporučuje korišćenje ovog proizvoda jer je odlično sredstvo sa oksidacionim delovanjem. Vrši beljenje pšeničnog brašna zahvaljujući prisustvu enzima lipoksigenaze. Kod manje kvalitetnog pšeničnog brašna dodatak SOPRO-PEAB sprečava širenje testa. Dozira se u količini od 0,3-0,5% u odnosu na pšenično brašno, u zavisnosti od kvaliteta brašna i vrste zamesa. SOPRO-PEAB se meša sa pšeničnim brašnom u suvom stanju, a dodavanje sojinog brašna iziskuje dodavanje vode u odnosu: sojino brašno : voda = 1 : 1. Ovo brašno je odlična komponenta u proizvodnji aditiva.