Primena sojinih proizvoda promovisana ugostiteljima u Novom Sadu

Nakon promocije programa gotovih proizvoda od soje za upotrebu u ljudskoj ishrani u ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Bečej, kompanija Sojaprotein započela je promovisanje ovog proizvodnog segmenta u novosadskim restoranima. Zorica Belić, tehnološki koordinator za primenu sojinih proizvoda u Sojaproteinu, održala je edukativnu prezentaciju o hranljivoj vrednosti ove proteinsko-uljarske biljne kulture i mogućnostima njene upotrebe u ugostiteljstvu.

Tom prilikom pripremljeno je nekoliko poznatih jela na sasvim drugačiji način, korišćenjem soje umesto proteina životinjskog porekla. Proizvodi kompanije Sojaprotein, poput sojinih ljuspica, komadića i odrezaka, pogodni su za vegetarijansku ishranu i specifične menije (visokoproteinske, bezglutenske, posne), zbog čega je primetno sve veće interesovanje za proširenje konvencionalnih restoranskih ponuda ovakvom vrstom bezmesnih jela.