Promene u rukovodstvu “SOJAPROTEIN” A.D. Bečej

PROMENE U RUKOVODSTVU “SOJAPROTEIN” A.D. BEČEJ

 

Kompanija Victoria Group AD Beograd i kompanija Sojaprotein AD Bečej, koja posluje u okviru grupe, ovim putem obaveštavaju svoje partnere, akcionare i nadležne institucije o promeni u visokom menadžmentu kompanije Sojaprotein.

Počev od avgusta 2014. godine, novi Generalni Direktor Sojaproteina je gospodin Siniša Košutić. Gospodin Košutić donosi iskustvo u oblasti uljarskog biznisa ostvarenog u Victoria Oil AD Šid, članici Victoria Group,  i preduzeću  Promist Novi Sad, gde je rukovodio fabrikom Vital u Vrbasu. Gospodin Košutić,  pored toga, donosi i značajno iskustvo iz bankarskog sektora, specifično u razvijanju finansiranja agro biznisa, koje je stekao u Credit Agricole Srbija i Komercijalnoj Banci.
Kompetencijama u  upravljanju proizvodnim pogonima za preradu uljarica i u finansijskom menadžmentu, uz snažnu ličnu inicijativu i posvećenost razvoju rukovođenja kompanijom, gospodin Košutić doprineće unapređenju poslovnih performansi Sojaproteina. Stabilizacija pozicije Kompanije na novim tržištima za sojine proteinske koncentrate iz Srbije i kontinuirani rast poslovnih rezultata su ciljevi Kompanije u narednom periodu.

Gospodin Džejms P. King koji je tokom prethodne godine vodio Sojaprotein i započeo uvođenje Kompanije u novi ciklus poslovanja i proširenje proizvodnog portfolija će karijeru nastaviti van Victoria Group. Ovim putem se zahvaljujemo g. Kingu na doprinosu koji je pružio u prodoru Sojaproteina na međunarodno tržište sojinih proteinskih koncentrata.

 

    PREDSEDNIK NADZORNOG ODBORA

        Branislava Pavlović