O nama

SOJAPROTEIN je najveća fabrika za preradu soje u Srbiji, a po raznovrsnosti i kvalitetu proizvoda, kao i kapacitetu prerade od 250.000 tona godišnje, spada u najznačajnije prerađivače NON-GMO soje u Evropi. Istovremeno, jedna je od malobrojnih kompanija koja prerađuje isključivo genetski nemodifikovano sojino zrno, strogo kontrolisanog porekla i kvaliteta, što daje dodatnu vrednost celokupnom asortimanu koji kompanija plasira na inostrano i domaće tržište.

SOJAPROTEIN svoje proizvode za ljudsku i životinjsku upotrebu izvozi u preko 60 zemalja širom sveta. Najveći deo izvoza namenjen je tržištu Evropske Unije, zatim zemljama CEFTA, Severnoj i Južnoj Americi, Bliskom i Srednjem istoku, Rusije i bivših sovjetskih republika, kao i tržištima Australije i Afrike. Na izvoznu ekspanziju svakako je uticala i implementacija brojnih međunarodnih standarda kvaliteta, kao i IP NON-GMO i Dunav Soja programa.

SOJAPROTEIN se može pohvaliti širokim spektrom proizvoda od soje, od proteinskih do uljarskih, koji svoju primenu nalaze u prehrambenoj industriji (mesnoj, veganskoj, vegetarijanskoj, pekarskoj, konditorskoj, industriji testenina itd.), ishrani životinja i farmaceutskoj industriji. U pitanju su proizvodi iz kategorija sojinih proteinskih koncentrata i sojinih brašana, njihovih teksturata, sojinih grizeva i sačme, sirovog sojinog ulja i lecitina.