60 godina uljarstva u Srbiji

Povodom dva značajna jubileja, 60 godina uljarstva i održavanja Savetovanja uljarstva u Srbiji i 40 godina rada poslovnog udruženja Industrijsko bilje, 15. maja održana je svečana sednica, na kojoj su izloženi rezultati rada ove industrije za više od pola veka postojanja.

Tom prilikom su se okupili članovi Industrijskog bilja Srbije, predstavnici  Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, predstavnici Tehnološkog fakulteta Novi Sad, brojni saradnici iz industrije ulja, predstavnici Privredne komore Vojvodine, kao i pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Na skupu su dodeljene plakete zaslužnim organizacijama koje su doprinele da uljarstvo danas bude jedna od najznačajnijih prerađivačkih industrija u Srbiji.

Priznanja su u ime kompanija u sastavu Victoria Group primili Siniša Košutić, generalni direktor Victoria Group i generalni direktor kompanije Victoriaoil, Marko Abramović, generalni direktor kompanije Sojaprotein, i Mladen Jovanović, direktor kompanije Victoria Logistic.

60 godina uljarstva u Srbiji
60 godina uljarstva u Srbiji
60 godina uljarstva u Srbiji