Klaudio Skaroca novi generalni direktor kompanije Victoria Group

Nadzorni odbor Viktorija grupe imenovao je Klaudija Skarocu (Claudio Scarrozza) za novog generalnog direktora kompanije.

Gospodin Skaroca je bogato profesionalno iskustvo i ekspertizu u upravljanju svim segmentima agrobiznisa u različitim regionima sticao tokom nekoliko decenija karijere na top menadžment pozicijama najvećih svetskih multinacionalnih kompanija u sektoru poljoprivrede.

Pre nego što se pridružio menadžment timu Viktorija grupe, Klaudio Skaroca je u proteklih sedam godina bio je generalni direktor CHS Europe i viši potpredsednik CHS Inc, kompanije koja se nalazi na listi Fortune 100, sa godišnjim prihodom od 45 milijardi dolara. Ustanovio je i razvio poslovanje ove kompanije u Zapadnoj i Centralnoj Evropi, Africi, Bliskom istoku, kao i u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza. Tokom ovog perioda takođe je realizovao nekoliko velikih akvizicija kojima je prošireno i diverzifikovano poslovanje CHS-a, a operacije i profitabilnost kompanije u ovom regionu značajno unapređene.

Gospodin Skaroca je svoju internacionalnu karijeru prethodno gradio i na poziciji generalnog direktora kompanije Louis Dreyfus Commodity za EMEA region, koja na globalnom nivou trguje poljoprivrednim proizvodima i bavi se njihovom preradom. Veliko iskustvo u uljarskom sektoru započeo je u kompaniji Cereol, gde je radio kao komercijalni direktor, a zatim i kao direktor za region Istočne Evrope.

Sigurni smo da će ekspertiza novog generalnog direktora u oblasti agrobiznisa, i njegovo profesionalno iskustvo u upravljanju multinacionalnim poslovnim sistemima doprineti daljem razvoju kompanije i ostvarenju još boljih poslovnih rezultata u narednom periodu.