Novi generalni direktor kompanije Sojaprotein

Kompanija Victoria Group i njena članica Sojaprotein, sa zadovoljstvom obaveštavaju javnost o promeni u visokom menadžmentu kompanije Sojaprotein.

Počev od 1. maja 2013. godine,  gospodin Džejms P. King (James P. King) će biti novi generalni direktor Sojaproteina, dok će se gospođa Branislava Pavlović, koja je poslednjih osam godina uspešno vodila kompaniju, pridružiti timu visokog menadžmenta Victoria Group, na poziciji direktora pravnih poslova.

Kompanija Sojaprotein je osnovana početkom osamdesetih godina, od kada se bavi preradom non-GMO sojinog zrna domaćeg porekla u proizvode više proteinske vrednosti za ljudsku i životinjsku ishranu. Otvaranjem novog pogona za sojine proteinske koncentrate (SPC) krajem 2012. godine, kompanija se pozicionirala kao proizvođač non-GMO sojinog koncentrata vrhunskog kvaliteta, čime je proširen veoma bogat proizvodni portfolio od sojinog zrna.

Gospodin Džejms P. King je vodeći stručnjak na temu soje, sa 35 godina bogatog internacionalnog iskustva u upravljanju proizvodnim pogonima, marketingu i komercijalizaciji poljoprivrednih roba poput soje, sačme, ulja, lecitina, sojinih proteina, ali i drugih tržišnih segmenata ljudske i životinjske ishrane. Kao član visokog menadžmenta, odnosno kao konsultant, gospodin King je radio za najveće svetske agrokompanije - ADM, Continental Grain, DuPont, Solae, Central Soya i Cargill. Učestvovao je u reorganizaciji kompanije Soyprotec - Shemen Industries. Tokom poslednje tri godine gospodin King je bio angažovan na uspostavljanju novih green-field operacija u Finskoj, gde je kao strateški industrijski konsultant kompanije Finnprotein bio inicijator njihovog komercijalnog smera i ciljeva.

Zahvaljujući svom sveobuhvatnom poznavanju tehnoloških procesa u preradi soje i tržišta gotovih proizvoda, Džejms King će uvesti Sojaprotein u novi ciklus razvoja poslovanja, u kome će fokus biti osvajanje novih tržišta za sojine proteinske koncentrate iz Srbije kao i dodatno proširenje proizvodnog portfolia.

Sojaprotein svoj uspeh i poziciju vodećeg prerađivača soje u centralnoj i jugoistočnoj Evropi duguje strateškoj viziji kompanije Victoria Group i upravljanju Branislave Pavlović. Pod njenim rukovodstvom kompanija je višestruko unapredila produktivnost i ukupne poslovne rezultate. Realizovane su brojne investicije koje su dovele do unapređenja svih poslovnih performansi Sojaproteina. Gospođa Pavlović visokom menadžmentu kompanije Victoria Group donosi ekspertsko poznavanje domaćeg i međunarodnog privrednog prava, obogaćeno iskustvom stečenim na poziciji generalnog direktora.