Novi generalni direktor Sojaproteina

U kompaniji Sojaprotein, članici Victoria Group, funkciju generalnog direktora preuzeo je Siniša Košutić počev od avgusta 2014. godine.

Gospodin Košutić donosi bogato iskustvo u oblasti uljarskog biznisa ostvarenog u fabrici Victoriaoil, takođe članici Victoria Group, kao i u fabrici ulja Vital. Pored toga, novi generalni direktor Sojaproteina je ekspert za finansiranje agro biznisa, a profesionalno iskustvo u bankarskom sektoru stekao je u Credit Agricole Srbija i Komercijalnoj Banci. Kompetencijama u upravljanju proizvodnim pogonima za preradu uljarica i u finansijskom menadžmentu, gospodin Košutić doprineće daljem unapređenju poslovanja Sojaproteina, čiji su ciljevi u narednom periodu stabilizacija pozicije kompanije na novim tržištima za sojine proteinske koncentrate i kontinuirani rast poslovnih rezultata.

Sojaprotein je u prvom polugođu 2014. godine ostvario rast poslovnih prihoda za skoro 30% u odnosu na isti period prošle godine. Kao rezultat realizovanih investicija i sprovedene optimizacije poslovanja, prihodi od prodaje uvećani su za preko 2,6 milijarde dinara, odnosno za 77,45%, a rast je zabeležen i na domaćem i na inostranom tržištu.