Politika kvaliteta Sojaproteina potvrđena kroz tri nova sertifikata

Sledeći politiku kvaliteta i opredeljenost za kontinuirano unapređenje poslovanja, fabrika Sojaprotein, članica Victoria Group, završila je sertifikaciju prema ISCC standardu, te se u narednom periodu očekuje i prijem sertifikovanog sojinog zrna, kao i proizvodnja sojinog ulja u skladu sa zahtevima ISCC. ISCC je međunarodno prihvaćen sistem sertifikacije za održivost i emisiju gasova, kojim Sojaprotein dokazuje usklađenost sa EU regulativom o obnovljivim izvorima energije.

Pored toga, Sojaprotein se može pohvaliti sa još dva sertifikata koje je nedavno dobila. U kompaniji je uspešno realizovan etički SMETA/SEDEX audit o usklađenosti poslovanja sa relevantnim standardima u oblasti rada, zaštite životne sredine, bezbednosti i zdravlja na radu i poslovne etike. SEDEX je neprofitabilna organizacija posvećena unapređenju odgovornog i etičkog poslovanja globalnih lanaca snabdevanja, pa se na ovaj način Sojaprotein pridružio velikim svetskim kompanijama kao što su Nestle, Pepsi Co, Adidas Group i mnoge druge, koje su ovim sertifikatom potvrdile da posluju u skladu sa najvišim etičkim zahtevima.

Ujedno, fabrika je proširila krug svojih proizvoda sertifikovanih Exova VALID IT sertifikatom na teksturirane sojine proteinske koncentrate. U pitanju je baza dobavljača NON-GMO proizvoda od soje i kukuruza koju koriste renomirani trgovinski lanci širom sveta kao jedan od kriterijuma za odabir poslovnih partnera. VALID IT sertifikat je još jedna potvrda kompatibilnosti proizvođačke i poslovne prakse Sojaproteina sa najstrožim međunarodnim zahtevima.