Pomoć za najugroženije - preko 15,5 miliona dinara u novcu i robi

U procesu pružanja pomoći najugroženijim sugrađanima i saniranja posledica prouzrokovanih poplavama, kompanija Victoria Group donirala je do sada preko 15,5 miliona dinara u ove svrhe.

Pored direktne novčane pomoći od 10 miliona dinara, kompanija i njene članice – Sojaprotein, Victoriaoil, Veterinarski zavod Subotica, Victoria Logistic, Luka Bačka Palanka, Fertil, Riboteks, SP laboratorija i Victoria Starch, donirale su zajedno preko 52.000 konzervi i tegli konzervisane hrane za ljude, 5.300 boca flaširanog suncokretovog ulja i 7.600 gelova za dezinfekciju, ali i tonu hrane za pse, tonu nafte i blizu 140 tona peska za potrebe nasipanja sigurnosnih bedema.

Pored ovih donacija u robi i novcu, kompanija je poklonila Crvenom krstu Beograda pet računara i pet štampača kako bi se olakšao postupak evidentiranja sugrađana, evakuisanih iz poplavom zahvaćenih oblasti.

U toku nedelje i zaposleni u Victoria Group, sa sedam lokacija, organizovano su prikupljali sredstva za ličnu higijenu, garderobu i medicinski pribor, a prikupljenih 500kg robe dostavljeno je Crvenom krstu u Beogradu, za dalju distribuciju, prema registrovanim potrebama prihvatilišta u Srbiji. Predstavnici zaposlenih u kompaniji učestvovali su i u akciji pružanja pomoći i distribucije hrane stanovnicima ugroženih područja, čiji su domovi bili nepristupačni nakon poplave.

Kompanija se zahvaljuje svojim zaposlenima na nesebičnoj solidarnosti, a ugroženim sugrađanima i u sanaciji posledica nastaviće da pomaže u skladu sa svojom delatnošću i mogućnostima.