Proizvodi Sojaproteina kao deo gastro ponude Bečeja

Nakon promocije proizvodnog portfolia na Svetskom sajmu EXPO 2015 u Milanu, kompanija Sojaprotein je, u saradnji sa Turističkom organizacijom Bečej, nastavila svoje „Soja gastro show“ aktivnosti u okviru projekta predstavljanja lokalne gastro-turističke ponude.

Za predstavnike ugostiteljskih objekata sa teritorije opštine Bečej i okoline, 29. oktobra organizovana je prezentacija i degustacija jela od soje u restoranu Sojaproteina, sa idejom da se u „bečejski meni“ uvrsti soja u različitim oblicima. Ugostitelji su na početku informisani o soji kao namirnici, njenoj pripremi i upotrebi u domaćinstvu i u ugostiteljstvu, a zatim su mogli da probaju različite specijalitete od soje - od predjela do deserta.

„Potencijal primene sojinih proizvoda je vrlo širok, a volja i mašta u kuhinji su sasvim dovoljni da se od samih sojinih proizvoda ili u kombinaciji sa drugim sastojcima napravi veliki broj fantastičnih jela. Proizvodi kompanije Sojaprotein intenzivno se koriste u specijalizovanim vegetarijanskim i Halal kuhinjama, zatim u okviru različitih menija - bezmesnih, visokoproteinskih, bezglutenskih, za dane posta, ali i u konvencionalnim menijima. U cilju popularisanja proizvoda od soje i njihove upotrebe, kuhinjama ugostiteljskih objekata će u svakom momentu biti na raspolaganju stručna podrška istraživačko-razvojnog tima Sojaproteina“ - izjavila je Zorica Belić, tehnološki koordinator projekta u okviru kompanije Sojaprotein.