Rekordna donacija Banci hrane

U okviru velike uskršnje humanitarne akcije „Pomažemo zajedno“, Banka hrane je u samo jednom danu primila rekordnu donaciju od 7 tona osnovnih životnih namirnica. Akciju je organizovala kompanija Delhaize Srbija zajedno sa svojim partnerima, među kojima je bila i kompanija Victoriaoil, članica Victoria Group.

„Ovo je rekordna jednokratna donacija Banci hrane Beograd. Zahvalni smo svim kompanijama koje su učestvovale u ovoj akciji. Sa kompanijom Delhaize Srbija imamo višegodišnju saradnju, a povezivanje i sa njihovim dobavljačima pokazuje da u Srbiji ima onih koji i dalje prepoznaju značaj i potencijal jednog ovako humanog  projekta i daju svoj doprinos“, izjavila je prilikom uručenja donacije Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane.

Svi učesnici humanitarne akcije donirali su po paletu svojih proizvoda, a Victoriaoil je Banci hrane donirala  paletu Iskon suncokretovog ulja. Ovo nije prvi put da kompanija Victoria Group sa svojim članicama podržava rad ove neprofitne organizacije čije su aktivnosti usmerene na smanjenje siromaštva, gladi i rasipanja hrane.

Pozivu Delhaize Srbija odazvale su se i kompanije: Coca-Cola, Delta holding, Imlek, MK Group, Moć prirode, Nestle, Podravka, Polimark, Štark i Somboled.