Sojaprotein deo međunarodne radne grupe za izveštavanje iz oblasti zaštite životne sredine

U Skoplju je 8. i 9. novembra održana međunarodna radna grupa u okviru projekta „Podrška uspostavljanju i unapređenju sistema izveštavanja za Registar transfera polutanata (PRTR) u zemljama zapadnog Balkana i Moldaviji“, koji je implementiran od strane Regionalnog ekološkog centra uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Nemačke. U pitanju je evropski registar podataka o industrijskim postrojenjima sa aspekta zaštite životne sredine.

Uz kompaniju Sojaprotein, članicu Victoria Group, kao predstavnika industrije iz Srbije, radnoj grupi prisustvovali su predstavnici resornih ministarstava i agencija za zaštitu životne sredine, predstavnici nevladinog sektora i privrede zemalja učesnica.

Saška Totović, stručni saradnik za zaštitu životne sredine u kompaniji Sojaprotein, podelila je sa prisutnima iskustvo u elektronskom izveštavanju za PRTR registar, sa osvrtom na prednosti i mane sa stanovišta operatera, kvalitet informacija, ispunjenje zakonske obaveze i kontrolu procesa koje omogućava ovaj vid izveštavanja.