Sojaprotein donirala 20 tona proizvoda od soje za Narodnu kuhinju

Kompanija Sojaprotein, članica Victoria Group, donirala je Crvenom krstu Srbije 20 tona proizvoda od soje, Soprotex N. Celokupna donacija dopremljena je u magacine Crvenog Krsta, u Mladenovcu i Novom Sadu, odakle će biti distribuirana u čak 25 narodnih kuhinja širom Srbije. Donacija je raspoređena prema potrebama lokalnih narodnih kuhinja, a proizvod od soje koristiće se u Bečeju, Šidu, Subotici, Adi, Babušnici, Kanjiži, Aranđelovcu i mnogim drugim gradovima i opštinama.

Oko 12.400 najugroženijih sugrađana redovno koristi usluge ovih kuhinja, čiji porast je dodatno zabeležen nakon poplava koje su pogodile našu zemlju. Zahvaljujući donaciji, narodne kuhinje će biti u mogućnosti da obezbede više obroka za svoje korisnike jer donirani proizvod, dobijen savremenim procesom prerade odabranog sojinog zrna, ima visoku hranljivu i biološku vrednost.

Victoria Group i kompanije članice dugi niz godina pomažu Narodnu kuhinju, čiji rad koordiniše Crveni krst Srbije, a za pomoć i sanaciju posledica poplava koje su pogodile teritoriju Srbije, u maju mesecu, izdvojena je robna i novčana pomoć u ukupnom iznosu od preko 15.000.000 dinara.