Sojaprotein na sajmu Food Ingredients Europe 2017

U Frankfurtu je od 28. do 30. novembra održan „Food Ingredients Europe 2017“, najvažniji sajam specijalizovan za prehrambenu industriju, na kome je i ovog puta nastupila kompanija Sojaprotein, članica Victoria Group.

Kao jedan od najznačajnijih evropskih prerađivača non-GMO soje, Sojaprotein je imao vrlo zapažen nastup. U razgovorima sa preko 100 kompanija naglašen je non-GMO kvalitet prozvoda i prezentovan široki asortiman za različite grane prehrambene industrije: mesnu, pekarsku, konditorsku i pasta industriju.  Od grupa proizvoda u fokusu su bila sojina brašna i grizevi, teksturati i proteinski koncentrati. Posebno interesovanje privukla je nova generacija sojinih proteinskih koncentrata visokog kvaliteta. Širenje u ovom segmentu pozicioniralo je Sojaprotein kao globalnog snabdevača non-GMO sojinih proizvoda visoke finalizacije.

Ove godine „Food Ingredients Europe 2017“ je oborio rekord kad je u pitanju posećenost. Učestvovalo je 1.600 izlagača iz 65 zemalja, a zabeleženo je preko 25.000 posetilaca.

Na sajmu su značajno mesto zauzeli novi trendovi – veganski i vegetarijanski proizvodi, mesu analogni proizvodi (kao zamena za meso), proizvodi bez alergena, bez glutena i organski proizvodi. Predstavljene su i nove generacije funkcionalnih mešavina za prehrambenu industriju.