Sojaprotein na Svetskoj izložbi EXPO 2015

Svetska izložba "EXPO 2015" ove godine se u periodu od početka maja do kraja oktobra održava u Milanu, na temu „Hrana za planetu - energija za život". EXPO 2015 će prema prognozama posetiti više od 20 miliona posetilaca, a učestvuje preko 100 zemalja. Na ovoj manifestaciji Republika Srbija učestvuje drugi put, sa ciljem promocije svog nacionalnog identiteta kroz predstavljanje turizma i lokalne ekonomije.   

Prošlu nedelju u srpskom paviljonu obeležilo je trodnevni nastup opštine Bečej u organizaciji Regionalne razvojne agencije Bačka i Turističke organizacije Bečej, u okviru koga je predstavljen i asortiman Sojaproteina.

Kompanija se na ovoj svetskoj manifestaciji predstavila kroz „Soja gastro šou" i prezentaciju gastronomsko-turističkog potencijala Bečeja. Pored upoznavanja sa proizvodnim portfoliom, posetioci su imali priliku da uživaju u degustaciji proizvoda od soje - pašteta sa sojom u pet različitih ukusa, prženog sojinog zrna i specijalno pripremljenih proteinskih biskvita i bezglutenskih mafina. Predstavnici Sojaproteina, na čelu sa Zoricom Belić, tehnološkim koordinatorom za primenu sojinih proizvoda, prezentovali su veliki potencijal primene soje kako u redovnoj tako i u bezgluteinskoj ishrani.