Učešće Sojaproteina na dva međunarodna skupa o tehnologiji hrane

​Sojaprotein, članica Victoria Group, učestvovala je na II međunarodnom kongresu „Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane" i XVI međunarodnom simpozijumu „Tehnologija hrane za životinje", koji su održani od 28. do 30. oktobra u organizaciji Naučnog instituta za prehrambene tehnologije Univerziteta u Novom Sadu. Prvi put ova dva događaja su ujedinjena kako bi zajednički promovisala istraživanje, razvoj, inovacije i obrazovanje u oblasti tehnologije hrane za ljudsku i životinjsku ishranu.

Na simpozijumu „Tehnologija hrane za životinje" predstavnici kompanije Sojaprotein prezentovali su primenu sojinih proteinskih koncentrata i dosadašnje iskustvo u njihovoj praktičnoj primeni, a imali su i priliku da budu domaćini stručnoj poseti kolega sa Naučnog Instituta za proizvodnju hrane iz Milana i Poljoprivrednog i prehrambenog instituta iz Kalifornije.

Na ova dva međunarodna skupa učestvovalo je oko 300 delegata iz 29 zemalja širom sveta, a takođe su bili prisutni i predstavnici vodećih naučnih institucija i laboratorija za kontrolu kvaliteta, kao i predstavnici državnih organizacija koje su uključene u lanac proizvodnje.

U okviru programa dodeljena su priznanja kompanijama i organizacijama koje su pomogle u održavanju događaja, među kojima je bila i kompanija Sojaprotein.