Victoria Group donirala dva aparata Urgentnom centru u Beogradu, ukupne vrednosti 50.000 evra

Kompanija Victoria Group donirala je protekle nedelje Urgentnom centru u Beogradu iznos od 50.000 EUR, za kupovinu dva aparata (Pathfast i EEG-1200K) pomoću kojih će se značajno uticati na poboljšanje zdravstvenog stanja mnogih pacijenata, među kojima i dece.

Ovo je dugoročna investicija kojom Victoria Group nastavlja da ulaže u lečenje i pomoć zdravstveno ugroženim građanima Srbije, na sistemski i održiv način koji omogućava pomoć mnogo većem broju ljudi u odnosu na odobravanje pojedinačnih donacija.

Urgentni centar je institucija u koju se primaju i u kojoj se leče životno ugroženi pacijenti iz cele zemlje, a trenutno oskudeva sa osnovnim uslovima i sredstvima za pružanje pomoći i nege pacijentima. 

Pathfast je aparat pomoću kojeg se vrši određivanje biomarkera sepse Presepsina za kratak vremenski period. Sepsa je jedan od vodećih uzroka smrti pacijenata u jedinicama intenzivne nege.

EEG-1200K je klinički opremljen digitalni elektroencefalograf baziran na PC računaru i služi za snimanje električne moždane aktivnosti pacijenta. Aparat je opremljen sistemom za fotostimulaciju i hiperventilaciju.