Victoria Group među prvih deset kompanija u Srbiji

U novom godišnjem izdanju NIN publikacije Top 500, Victoria Group nalazi se među prvih deset najbolje plasiranih kompanija u Srbiji, po poslovnim rezultatima ostvarenim u 2012. godini, sa liderskim plasmanom u sektoru poljoprivrede i trećim mestom u sektoru prehrambene industrije u Srbiji.

Naime, Victoria Group sa svojim kompanijama članicama, zauzima vodeće pozicije u brojnim finansijskim i poslovnim kategorijama pa se tako prema kriterijumu „poslovni prihod“ čitava grupacija nalazi na trećem mestu među najuspešnijim konglomeratima u Srbiji, na petom mestu u prvih deset kompanija u Beogradu i čak devetom mestu za teritoriju cele Srbije, u društvu Naftne industrije Srbije, Elektroprivrede Srbije, Telekoma Srbije, Delhaize Serbia, Srbijagasa i kompanija Tarkett, Mercator-S, Delta Holding i Koncern Farmakom MB. Victoria Group takođe se nalazi na sedmom mestu EBITDA rang liste i petnaestoj poziciji po ostvarenoj neto dobiti u 2012. godini.

Kompanije članice takođe su u prošloj godini ostvarile značajne rezultate. Victoria Logistic predvodi sektor poljoprivrede sa ubedljivim vođstvom po ukupnim poslovnim prihodima, a lider je i na rang listi najuspešnijih u domenu trgovine na veliko i posredovanja. U prehrambenoj industriji, Victoriaoil ostvarila je plasman na šestom mestu liste svih prehrambenih kompanija u Srbiji, što predstavlja skok od tri pozicije u odnosu na plasman iz 2011. godine. Među Top 500 izvoznika u Srbiji po vrednosti robe, nalaze se čak tri kompanije članice Victoria Group – Victoriaoil, na mestu broj 13, Sojaprotein, na poziciji 21 i Victoria Logistic, sa plasmanom na 26 mestu rang liste.

Prikupljanje i analizu finansijskih pokazatelja uradili su Hypo Alpe Adria banka i Certus konsultantska kuća, a publikacija je objavljena u okviru nedeljnika NIN, a njenoj promociji su prisustvovali ministar privrede Saša Radulović i predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić.