Victoria Group među top 10 izvoznika u prva tri kvartala 2016. godine

Victoria Group nalazi se među 10 najvećih izvoznika Srbije prema izveštaju Ministarstva finansija Republike Srbije i podacima Uprave carina. Kompanija je, sa izvozom čija je vrednost u prvih devet meseci ove godine iznosila 126,1 miliona evra, zauzela deveto mesto.

I ove godine, Victoria Group je u žetvi otkupila količine soje i suncokreta za punu uposlenost prerađivačkih kapaciteta svojih kompanija Sojaprotein i Victoriaoil. To će, uz proizvodnju prema evropskim i svetskim standardima i visoki kvalitet proizvoda, omogućiti dalje unapređenje prodaje na inostranom, ali i na domaćem tržištu.  

Infografik o izvoznim tržištima, proizvodima i rezultatima Victoria Group možete pogledati ovde.

Na listi najvećih izvoznika, koja je sastavni deo Izveštaja o tekućim makroekonomskim kretanjima koje Ministarstvo finansija objavljuje svakog meseca, nalaze se još i kompanije: Fiat Srbija, Hestil, Tigar tajers, Filip Moris, NIS, HIP Petrohemija, MK grupa, Gorenje, Tetra pak, Jura korporacija, Hemofarm, Boš, Leoni i Jugoimport SDPR. Ukupna vrednost njihovog izvoza u prva tri kvartala 2016. godine iznosila je 2,9 milijarde evra.