Victoria Group na trećoj međunarodnoj konferenciji prehrambene industrije FMCG

Victoria Group, koju je predstavljao Generalni direktor, Zoran Mitrović, učestvovala je na trećoj međunarodnoj konferenciji prehrambene industrije FMCG & Retail, održanoj 16.-18. oktobra u Beogradu. Generalni direktor Victoria Group je učestvovao u panelu „Područje snabdevanja Crno more-Dunav i povezanost s potražnjom na Mediteranu“, koju je otvorio predstavnik Agrobiznis tima Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, Miljan Ždrale.

Na konferenciji su predstavljeni visoki rezultati koje je Victoria Group ostvarila u domenu plasmana i izvoza proizvoda. Zoran Mitrović je istakao značaj investiranja u primarni sektor, u okviru kog je Victoria Group u ekonomskoj 2011./2012. godini predfinansirala poljoprivrednu proizvodnju u ukupnom iznosu od 107 miliona evra, i pružila različite oblike podrške primarnoj proizvodnji, uključujući besplatnu analizu zemljišza i obezbeđivanje osnovnih inputa neophodnih za kontinuiranu i kvalitetnu setvu.

Konferencija FMCG, u organizaciji kompanije Infoarena Group sa sedištem u Zagrebu, okupila je brojne predstavnike državne uprave, privrednog sektora u regionu, kao i predstavnike domaćih i međunarodnih finansijskih institucija. Među učesnicima su bili Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, Božidar Đelić, član savetodavne grupe EBRD, Vedrana Jelušić, viša bankarka EBRD, Mary Lystad, izvršna direktorka za investicije (EMEA), International Finance Corporation, The World Bank Group, kao i najviši rukovodioci kompanija CHS, Monsanto, Agrokor, Atlantic Group, Delta holding i dr.