Victoria Group nastavlja saradnju sa Kliničkim centrom Srbije

Kompanija Victoria Group i Klinički centar Srbije potpisali su danas Ugovor o donaciji vrednoj 200.000 evra kojom se obezbeđuju sredstva za renoviranje Odeljenja urgentne urologije u okviru Urgentnog centra, Kliničkog centra Srbije. Ova donacija obezbediće značajno poboljšanje sanitarno-tehničkih uslova rada, primenu novih tehnoloških procesa kao i revitalizaciju zastarelih instalacija Odeljenja urgentne urologije. Kompanija Victoria Group sarađuje sa Kliničkim centrom Srbije od 2012. godine kada su donirana dva aparata  ukupne vrednosti 50.000 evra, od čega se pomoću jednog od njih - Pathfast aparata, vrši određivanje biomarkera sepse, jednog od vodećih uzroka smrti pacijenata u jedinicama intenzivne nege.

„Victoria Group od svog osnivanja ulaže u društvenu zajednicu i do sada je donacijama pomogla više od 1.000 pojedinaca i organizacija uz brojne akcije na nacionalnom i lokalnom nivou. Donacija Kliničkom centru Srbije je nastavak ove prakse, kao i saradnje započete u 2012. godini, a dugoročnom investicijom kao što je ova nastavljamo da ulažemo u lečenje i pomoć zdravstveno ugroženim građanima Srbije, na sistemski i održiv način“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora Zoran Mitrović, generalni direktor kompanije Victoria Group.

„Današnja donacija namenjena je, između ostalog, izgradnji najsavremenije operacione sale gde će se obavljati tranplantacija jetre i bubrega, što će omogućiti da se ubuduće ovakvi zahvati obavljaju u našoj zemlji. Zahvaljujemo se kompaniji Victoria Group koja je do sada donirala 250.000 evra našoj instituciji  na svesrdnoj pomoći i podršci u daljem radu“, izjavio je Zlatibor Lončar, direktor Urgentog centra.