Victoria Group podržala „Bitku za znanje“

Posle „Bitke za bebe“ Fondacija B92 organizuje nacionalni edukativni program „Bitka za znanje“ koji je namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta. Victoria Group je podržala i ovaj program i uključila se kroz donaciju nastavnih alata za akciju „KODigranje“, prvi projekat „Bitke za znanje“. Alat koji se koristi u ovoj akciji je edukativni robot mBot koji osnovcima nudi vrlo jednostavan ulazak u svet robotike i učenje bazičnog programiranja uz podsticanje logičkog razmišljanja i kreativnosti.

Interesovanje za ovaj program je veliko – 345 škola prijavilo se za učešće. Planirano je da svaka škola dobije po pet robota, a Victoria Group je svojom donacijom opremila Osnovnu školu „Marko Stojanović“ iz Vračevog Gaja.

U prethodnom periodu nastavnici su obučeni za rad na edukativnim robotima, tako da su deca već počela da uče osnove programiranja i robotike i spremaju se za takmičenje KODigranje. U pitanju je takmičarska liga u kojoj će učenički timovi iz svih škola koje učestvuju u programu imati priliku da pokažu programerska znanja koja su stekli u međuvremenu, a finalno takmičenje sa najuspešnijim ekipama biće organizovano u drugoj polovini juna.