Victoria Group postala član Foruma poslovnih lidera Srbije

Victoria Group primljena je jednoglasnom odlukom članica Foruma poslovnih lidera Srbije u ovu respektabilnu asocijaciju, jer posluje u skladu sa principima društvene odgovornosti u svim oblastima poslovanja. Ovo priznanje uručeno je na svečanosti u Beogradu krajem novembra, a pored Victoria Group primile su ga i kompanije Nestle Adriatic, Titan cementara Kosjerić i Merkator-S.

Forum poslovnih lidera Srbije je prva koalicija društveno odgovornih kompanija u Srbiji, ustanovljena s misijom da stimuliše razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavi trajne i stabilne CSR prakse u domaćem poslovnom sektoru.

Ova jedinstvena koalicija u Srbiji, osnovana 2008. godine, povezuje lidere iz poslovnog sektora s predstavnicima državnih institucija, neprofitnih organizacija i drugih zainteresovanih strana, inicirajući konstruktivni međusektorski dijalog i podstičući zajednički doprinos održivom razvoju društva. U cilju rešavanja pojedinih društvenih, ekonomskih i ekoloških problema, Forum takođe pokreće konkretne programe i projekte, kroz koje zajedno sa drugim društvenim akterima radi na dostizanju održivog i stabilnog razvoja zajednice.

Članstvo u Forumu  poslovnih lidera kompanijama omogućava umrežavanje društveno odgovornih kompanija i razmenu iskustava, razvijanje produktivne saradnje s međunarodnim i domaćim članicama različitih globalnih CSR mreža, uspostavljanje dijaloga i strateških partnerstava sa organizacijama civilnog društva, lokalnom zajednicom i javnom upravom.

Forum poslovnih lidera Srbije takođe omogućava stalno usavršavanje u oblasti društveno odgovornog poslovanja, učestvovanje u programima Foruma, promovisanje društveno odgovornih aktivnosti kompanije i učestvovanje na seminarima, konferencijama i sličnim događajima na temu CSR-a kod nas i u svetu.