Victoria Group u prvih 10 izvoznika Srbije

Ministarstvo finansija Republike Srbije objavilo je izveštaj o tekućim makroekonomskim kretanjima, u okviru koga se nalazi lista 15 najvećih izvoznika u periodu januar-februar 2016. godine, prema podacima Uprave carina.

Victoria Group je, sa izvozom čija je vrednost u prva dva meseca ove godine iznosila 24,2 miliona evra, zauzela 9. mesto. Kompanija je ujedno najveći izvoznik prehrambenog sektora.

„Tradicionalno beležimo visoku tražnju za našim proizvodima od soje i suncokreta na regionalnom i evropskom tržištu, a prošle godine smo osvojili i nova tržišta u Aziji i Africi. Imajući u vidu rekordan otkup uljarica koji smo imali u žetvi i planirani obim proizvodnje za naše prerađivačke kapacitete u fabrikama Sojaprotein i Victoriaoil, očekujemo dalji rast prodaje i ove godine“, izjavio je Nikola Vujačić, direktor operacija i izvršni direktor Victoria Group.

Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u januaru i februaru 2016. godine iznosila je 576 miliona evra, a najveći izvoznici, uz kompaniju Victoria Group, jesu Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija, Tigar tajers, Železara Smederevo, Filip Moris, HIP Petrohemija, Naftna industrija Srbije, Tetra pak, Jura korporacija, Gorenje, Leoni, Hemofarm, Jugoimport SDPR, Impol seval i MK grupa.