Victoria Group učestvovala na poljoprivrednom forumu “Hrana za Evropu”

Victoria Group je učestvovala na drugom poljoprivrednom forumu “Hrana za Evropu”, održanom od 11. do 13. oktobra 2012. u Subotici, kao partner panela “Bitka za tržište: Kako što bolje iskoristiti proizvodne i izvozne potencijale poljoprivrede i prehrambene industrije Srbije”. Našu kompaniju je predstavljao direktor Victoria Logistic, Goran Borčak, koji je istakao potencijale poljoprivredne proizvodnje u Srbiji i predstavio mere za unapređenje izvoza u agroindustriji.

Forum “Hrana za Evropu” održava se u organizaciji Ekonomskog instituta i Društva agrarnih ekonomista Srbije, a ove godine posvećen je analizi postojećeg stanja, izazova i perspektiva unapređenja agroprivrede Srbije, obzirom na dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, što je i najzahtevnija faza perioda pristupanja. Cilj ovog značajnog susreta je davanje preporuka za kreiranje nove strategije i agrarne politike Srbije, koristeći najbolje prakse.

Uz Gorana Borčaka, na forumu su učestvovali: Goran Knežević, ministar poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede, Miloš Bugarin, predsednik Privredne komore Srbije, Aleksandar Vlahović, predsednik Ekonomskog instituta, Džon Klark, direktor za međunarodne odnose i proširenje u okviru Generalnog direktorata za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropske komisije, Miodrag Kostić, predsednik MK grupe, i mnogi drugi predstavnici državnih institucija, privatnog sektora i stručnih organizacija.