Prezentacija visokoproteinskih i bezglutenskih hlebova u Sojaproteinu

U Sojaproteinu je prošle nedelje organizovana prezentacija i degustacija visokoproteinskih i bezglutenskih hlebova, pripremanih sa dodatkom pet različitih tipova brašna iz proizvodnog asortimana kompanije.

Tim Sojaproteina, zadužen za razvoj i proširenje asortimana pekarskih i finih pekarskih proizvoda, je u saradnji sa Naučnim institutom za prehrambene tehnologije (FINS) pripremio „test" hlebove sa povećanim udelom proteina soje, kao i gluten free hlepčiće. Prisutni su tom prilikom popunjavali  „potrošački test" kojim se ispituje percepcija potrošača kod izbora proizvoda široke potrošnje. Svi hlebovi su dobili odlične ocene, što predstavlja podsticaj za nastavak istraživačkog rada razvojnog tima Sojaproteina.

Ovom degustacijom započela je promocija inovativnih formulacija pekarskih proizvoda sa proteinima soje za posebne kategorije krajnjih korisnika. Ovakve formulacije biće sve traženije na tržištu, imajući u vidu da se u narednoj godini očekuje usklađivanje nacionalnog zakonodavstva za pekarske proizvode i fina peciva sa EU regulativom, ali i da današnji potrošač očekuje od hleba da bude namirnica visoke nutritivne vrednosti, kontrolisanog kvaliteta, sa dodatnim zdravstvenim benefitima.