Promena u rukovodstvu kompanije Sojaprotein

Kompanija Sojaprotein, članica Victoria Group, obaveštava svoje partnere, akcionare i nadležne institucije o promeni u visokom menadžmentu.

Počev od aprila 2018. godine, novi generalni direktor Sojaproteina je gospodin Marko Abramović. Gospodin Abramović donosi iskustvo u oblasti uljarskog biznisa ostvarenog u kompaniji Vital, gde je obavljao funkciju generalnog direktora. Pored toga, donosi i značajno iskustvo iz bankarskog sektora, koje je stekao u banci Intesa.

Kompetencijama u upravljanju proizvodnim pogonima za preradu uljarica i finansijskom menadžmentu, gospodin Abramović doprineće unapređenju poslovnih performansi Sojaproteina. Unapređenje pozicije kompanije na novim tržištima za sojine proteinske koncentrate i kontinuirani rast poslovnih rezultata ciljevi su u narednom periodu.

Gospodin Siniša Košutić, koji je tokom prethodne četiri godine vodio Sojaprotein, karijeru će nastaviti kao direktor divizije za proizvodnju ulja i proteina Victoria Group i generalni direktor kompanije Victoriaoil.