Učešće Victoria Group na konferenciji o obeležavanju non-GMO proizvoda

U okviru 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, 23. maja 2013. godine, održana je regionalna konferencija „Značaj obeležavanja NE GMO proizvoda“, čiji su organizatori bili Nemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ, Dunav Soja asocijacija i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada. Victoria Group je bila učesnik i u prezentacionom delu i na okruglom stolu, a kompaniju su predstavljali Džejms King, generalni direktor fabrike Sojaprotein koja posluje u sastavu grupe, i Natalija Kurjak, menadžer za marketing i odnose sa partnerima Victoria Group.

Tom prilikom predsednik Dunav Soja asocijacije, Matijas Kron, najavio je kompaniju Victoria Group kao novog člana ove organizacije za promovisanje gajenja soje u Dunavskoj regiji, strogo kontrolisanog porekla i kvaliteta. U uvodnom izlaganju je istakao izuzetno važnu ulogu kompanije u ovoj oblasti, navodeći da je Sojaprotein među najvećim proizvođačima proizvoda od soje u Evropi.  

Gospodin King je na konferenciji izneo nekoliko najznačajnijih detalja o kapacitetima fabrike i njenom proizvodnom portofoliu, sa posebnim osvrtom na primenu sojinih proteinskih koncentrata u ljudskoj i životinjskoj ishrani. Gospođa Kurjak  je govorila o značaju proizvodnje genetski nemodifikovane soje, a na osnovu statističkih podataka demonstirala je ekonomsku korist za poljoprivredne proizvođače i demantovala tvrdnju o većim prinosima GMO soje.

Pored učešća Victoria Group na ovoj regionalnoj konferenciji, u Kongresnom centru novosadskog sajma Veterinarski zavod Subotica organizovao je dve prezentacije za partnere i potencijalne distributere iz drugih zemalja. Novi brend hrane za pse, Dog&Style, koji je lansiran upravo na Poljoprivrednom sajmu, predstavio je Milan Rajin, marketing menadžer, govoreći o svih 7 proizvoda koji čine Dog&Style paletu: Puppy, Junior, Adult, Universal, Senior, Sport i Energy. Prezentaciju „Ishrana goveda“ o asortimanu hrane za preživare koju proizvodi Veterinarski zavod Subotica, održao je Igor Apić, referent prodaje proizvoda stočne hrane.

Istog dana, 23. maja, kompanija Victoriaoil je proslavila dobre poslovne rezultate u periodu između dva sajma poljoprivrede, na Salašu 84 kod Novog Sada, uz druženje sa najznačajnijim distributerima i kupcima, kao zahvalnost za dugogodišnju uspešnu saradnju.