Victoria Group dobitnik priznanja „Moj izbor 2014“ za ulaganje u zdravstvo

Na svečanoj dodeli nagrada „Moj izbor 2014“, kompaniji Victoria Group uručeno je priznanje za ulaganje u zdravstvo, za projekat renoviranja Odeljenja urgentne urologije u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije. Donacijom kompanije u vrednosti od 200.000 evra, 2013. godine izgrađene su dve najsavremenije operacione sale u kojima se obavlјaju transplantacije jetre i bubrega, kao i odelјenje intenzivne nege za postoperativni oporavak pacijenata.

Kompletnom renoviranju ovih prostorija prethodila je još jedna donacija kompanije, u vrednosti od 50.000 evra, kojom su nabavljena dva medicinska aparata - EEG-1200K i Pathfast aparat kojim se određuju biomarkeri sepse, jednog od vodećih uzroka smrti kod pacijenata u jedinicama intenzivne nege.

„U ime Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije želim da čestitam kompaniji Victoria Group na dobijenom priznanju i iskoristim priliku da im se još jednom zahvalim na donaciji kojom je završen projekat renoviranja jedne operacione sale Urgentnog centra i izgradnja jedne potpuno nove, kao i otvoreno odeljenje za transplantaciju jetre. Time je omogućeno da se u Beogradu, posle pauze od jedne decenije, ponovo uradi transplantacija jetre, koja je ujedno i prva urađena transplantacija jetre u Urgentnom centru. Operacione sale obezbedile su bolje uslove i povećale kapacitet za zbrinjavanje hitnih stanja, a tokom ove godine je na novom odeljenju lečeno preko 300 pacijenata. Još jednom veliko hvala kompaniji Victoria Group, ali i svim ostalim kompanijama koje ulažu u zdravstvo za dobrobit svih građana Srbije“ – izjavila je dr Mirjana Mihajlovski, pomoćnik direktora Urgentnog centra.

„Moj izbor“ je priznanje iz oblasti društvene odgovornosti koje dodeljuje udruženje „Moja Srbija“, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Privredne komore Beograda i Kancelarije potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije.  Osnovni cilj ove tradicionalne akcije je isticanje kompanija koje posluju na odgovoran način i brinu o svojim zaposlenima, životnoj sredini, lokalnoj zajednici i društvu uopšte. Odluku o ovogodišnjim dobitnicimа donela je komisijа sаstаvljenа od predstаvnikа uglednih domаćih orgаnizаcijа i institucijа na čelu sa dr Vladimirom Marinkovićem, potpredsednikom Skupštine Srbije.

Victoria Group zajedno sa svojih 10 kompanija članica ima dugu tradiciju ulaganja u razvoj poljoprivrede, zaštitu životne sredine, bezbednost i kvalitet hrane, kao i u društveno odgovorne projekte kojima se podržava razvoj lokalnih zajednica u kojima posluje. Posebnu pažnju kompanija posvećuje ugroženim grupama stanovništva - deci bez roditeljskog staranja, osobama sa invaliditetom, egzistencijalno i zdravstveno ugroženim građanima, uz fokus na sistemsko rešavanje potreba stanovništva u Srbiji. Donacija Urgentnom centru je dugoročna, održiva investicija kojom Victoria Group nastavlja da ulaže u lečenje i pomoć zdravstveno ugroženim sugrađanima.

Pored Victoria Group, priznanje „Moj izbor 2014“ u drugim kategorijama dobile su kompanije NIS Gazprom, Telekom Srbija, MK Group, Coca-Cola, Eurobank, Telenor, Vip mobile, Trayal korporacija, Banca Intesa, ProCredit Bank, Univerexport, Mona i Biomelem i Gorska služba spasavanja.